Búvártanoda | buvartanoda.hu

Egyiptom 2019 IINyaralással egybekötött búvártúra a Vörös-tengernél, Sharm el Sheikh városában


2019. október 23- 30.

Ez a túra a családosok, tengeribetegek és egyéb problémás búvárok kedvéért szállodás, napi kihajózós konstrukcióban került összeállításra. :-)

Szállás:
Siva Sharm****+ Hotel, amely
 Sharks Bay-en, közvetlenül a 350 méter hosszú apró kavicsos parton található. Két stégen keresztül lehet lejutni a szálloda csodálatos, korallzátonyokkal övezett partjára (strandcipő javasolt). Rendszeres buszjárat közlekedik a kb. 12 km-re lévő Na’ama Bay központjáig és Sharm El Sheikh régi bazárjáig (díj ellenében, kötelező előzetes foglalással). A repülőtér kb. 10 percre található. A kényelmes szállodából szép kilátás nyílik a Tiran szigetre. Az 542 szoba a főépületben és az 5 melléképületben található, a nagy lobbyban recepció áll a vendégek rendelkezésére. WiFi, (a Piano Bárban ingyenesen), továbbá egy teraszos főétterem, 3 á la carte étterem (olasz, kínai és halkülönlegességek, egy ­részük felárért), több bár, kisebb üzletek, egy amfiteátrum, 2 konferenciaterem, fodrászattal és szépségszalonnal rendelkező SPA részleg szolgálja a kényelmet. A gyönyörű kerti részben egy édesvizű medencekomplexum (kb. 2600 m²) biztosítja a zavartalan pihenést, napozóteraszokkal és egy snackbárral. A medencéknél és a kb. 350 méter hosszú strandon a napágyak, napernyők és matracok térítésmentesen vehetőek igénybe. A SIVA SHARM all inclusive ellátást, svédasztalos reggelit, ebédet és vacsorát biztosít, napközben snackeket kínál. Az all inclusive ellátás tartalmaz 0-24 órában fogyasztható helyi nem alkoholos italokat, valamint a helyi alkoholos italokat 10 órától 24 óráig a szálloda különböző bárjaiban. Bort csak az étkezések idején szolgálnak fel a büféétteremben. A vacsorához megfelelő öltözet javasolt. Az all inclusive karszalag viselése kötelező. 

    

Búvárprogram: 

Napi kihajózással látogatunk 2 nagy régiót: Ras Mohammed Nemzeti Park és Déli Local helyeket, illetve Tirán sziget és Északi Local helyeket.

A magyar búvárvezetőkkel rendelkező búvárbázis Sharm közepén található egy hotel komplexumban, egyediként Sharmban a búvárbázis előtt lévő privát kikötőből hajózunk ki és nem a zsúfolt, nagy kikötőből, mint a többi bázis. 
Nap menete:  7:30 buszos transzfer a bázisra, majd az adminisztráció után kihajózunk. A nap folyamán 3 helyen áll meg a hajó, első két megállónál merülünk, majd a 2. merülés után svédasztalos ebédet költünk el a hajón és a 3. megállónál sznorkelling lehetőség van illetve igény esetén 3. merülés. Kb. 4 óra magasságában érünk vissza a kikötőbe, ezután a transzfer busszal vissza a szállodába. 
Fakultatív programként lehetőség van napi 3. merülésre, parti merülésre a házizátonyon és éjszakai (parti) merülésre is. Emellett - szintén felár ellenében - lehetőség van merülni Dahabnál (itt van a híres Blue Hole!) és a Thistlegorm roncsánál is (minimum Aowd végzettséggel). 
A túrán lehetőség van továbbképző és specialitás búvártanfolyamok elvégzésére is.


    

Repülő & szállás & 10 merüléses csomag ára standard szobában: 905 EUR / fő 

Repülő & szállás  & 10 merüléses csomag ára superior szobában: 935 EUR / fő 

Repülő & szállás  & 10 merüléses csomag ára superior tengerre néző szobában: 975 EUR / fő

Nem búvár kísérőknek:

Repülő & szállás ára standard szobában: 615 EUR / fő 

Repülő & szállás ára superior szobában: 645 EUR / fő 

Repülő & szállás ára superior tengerre néző szobában: 685 EUR / fő


Árban benne van: a repülőjegy, illetékek, vízum, 10 hajós merülés, 7 éjszaka szállás, all inclusive ellátás, szerviz díj, magyar idegenvezetés és reptér-szálloda ill. szálloda-búvárbázis transzferek.
Ár nem tartalmazza a Ras Mohamed Nemzeti Park belépőjét.
A repülőjegyek ára változhat!

 

Repülőn feladható csomag 20 kg + 5 Kg kézi poggyász.

Minimum létszám 10 fő.

Mivel a túra az őszi szünetre esik, a repjegyek és a szállodai helyek rohanmosan fogynak! Ezért a jelentkezési határidő augusztus 26. (Emailben!)
Az augusztus végéig befizetendő foglaló 400 Euro.