Búvártanoda | buvartanoda.hu

Florida 2020

2020. 03.09 - 03.20.

Márciusban Floridába tervezünk túrát, ahol együtt úszhatunk a manátuszokkal!! És persze merülhetünk is néhány érdekes helyen...A tervezett részletes program:

1.       nap

Indulás Budapestről reggel. Érkezés repülővel Miamiba a kora esti órákban. Autóbérlés és irány egy motel kb. 45 percre a reptértől, ahol az első éjszakát töltjük.

     

2.       nap

Reggeli a motelben, majd elautózunk a híres Florida Keys szigetcsoportra, Marthon városába (kb. 2 órás út), ahol két éjszakát töltünk egy tengerparti, medencés szállodában. Útközben többszöri megálló, érdekességek megtekintése, délután szabad program a helyszínen.


     

3.       nap

Kora reggel átautózunk a szigetcsoport legnyugatibb végében fekvő Key West városába - útközben átkelünk a híres 7-Mile Bridge hidon is, amely a Bahia Honda State Park természetvédelmi területet is érinti. Key Westből indulva kettőt merülünk a 158 m hosszú Vandenberg hajó roncsán. Utána séta Key West történelmi belvárosában.

     

4.       nap

Kora reggel ismét átautózunk Key Westbe. Két merülés a zátonyoknál, majd visszaautózás Miamiba és a szállás elfoglalása. Szintén két éjszakát töltünk egy tengerparti, medencés szállodában.

     

5.       nap

Egész napos szafari az Everglades mocsárvilágban, propelleres mocsárjáró csónakokkal - mint Chuck Norris :-) - és ebéddel. Séta tanösvényeken (stégek), találkozás helyi indiánokkal (Seminole). Délután szabad program, városnézés, vásárlás.

     

6.       nap

Szabad program Miamiban, igény esetén a Fort Lauderdale lagúnák meglátogatása, majd autózás Crystal River-be. Ott is két éjszakát töltünk egy medencés szállodában. Szabad program Crystal Riverben. Igény esetén városnézés St.Petersburg és Clearwater városában.

     

7.       nap

Reggeli, majd két merülés a közeli forrásoknál: Devil’s Den és Blue Grotto. Ezekben a Cenote-jellegű üregekben barlangi vagy üregi búvári végzettség nélkül is lehet merülni!

     

8.       nap

Reggeli kora reggel, majd sznorkelezés a manátuszokkal (tengeri tehén) a folyóban. Ezután elautózunk a Paradise Springs-hez, ahol kettőt merülünk. Autózás Orlandóba. Három éjszaka medencés szállodában.

     

9.       nap

Reggeli, majd elautózunk Cape Canaveral-ba, ahol meglátogatjuk a Kennedy űrközpontot.

     

10.       nap

Reggeli, szabad program, Universal Studios filmes vidámpark meglátogatása. (Igény esetén más tematikus élményparkok is.)

     

11.   nap

Reggeli, szabad program, majd autóval Miami reptere és indulás haza a kora esti órákban.

12.   nap

Érkezés délelőtt Budapestre.


A túra ára:

USD 2110 (nem búvár kísérőknek USD 1610), amely az alábbiakat tartalmazza:

-          Szállás

-          6 napon reggeli

-          8 merülés

-          A Key West merüléseknél snack, gyümölcs, ivóvíz

-          Sznorkelezés manátuszokkal

-          Helyi idegenforgalmi adók

-          Belépő a Kennedy űrközpontba

-          Egész napos szafari az Everglades mocsárvilágban ebéddel

-          Egészségügyi biztosítás a túra időtartamára

 

Egyéb költségek:

-          Repjegy (kb. USD 550 - 600)

-          Vízum

-          Búvárbiztosítás

-          Étkezések

-          Autó bérlés (kb. USD 100 - 120/fő + üzemanyag)

-          Universal Studios belépő (USD 115/fő)

-          Extra merülések (USD 75/merülés !!)

Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 18-20 fő.
Jelentkezni e-mailben, majd 1000 USD befizetésével lehet 2019. október 1-ig, de a repülőjegy árak emelkedése és a korlátozott számú férőhelyek miatt érdemes minél előbb.
(Október 1-je utáni jelentkezésnél az út alapköltsége 100 dollárral magasabb.)