Búvártanoda | buvartanoda.hu

Új uszonyt mutatott be az Aqua Lung

A francia búvárfelszerlés gyártó a 2018-as modell évre rukkolt elő Phazer nevű uszonyával, amely a korábbi Sling Shot modellt váltja fel.

A tervezés során az volt a cél, hogy egy könnyű, strapabíró, mindenki számára különösebb megerőltetés nélkül használható búváruszonyt alkossanak. Ennek érdekében fejlesztették ki a Wave Rib Technology-t ("hullám borda technológia"), amely az uszony oldalsó bordájának újragondolása. Az összesajtolt gumi és műanyag hullámbordák közösen növelik az egyes uszonycsapásokba fektetett energiát. Ezáltal egy olyan búváruszony jött létre, amely mind kezdők, mind haladó és profi búvárok számára ideális uszonyozást tesz lehetővé.A hagyományos állítható, vagy a fémrugós uszonypánt helyett erős gumi pántot alkalmaznak, amely kis tömegű, ergonómikus kialakítása révén jól tartja a bokát, emellett könnyű le- és felvételt biztosít.A Phazer 3 különféle anyag ötvözete: mind a cipő rész, mind az oldalsó bordák, mind az uszony evező része más-más anyagból készült a legjobb hatásfok és tartósság elérése érdekében.

A kedvező áramlástani hatások érdekében a lábrész előtt egy nagyobb nyílást (Hydro Power Channel) alakítottak ki, amelyen a víz szabadon át tud áramolni, így növelve a hatékonyásgot és a stabilitást a búvárkodás során.

A Phazer búváruszony többféle színben és háromféle méretben kapható.