Búvártanoda | buvartanoda.hu

Szemétsziget ország

A Lad Bible szórakoztató oldal és a Plastic Oceans Foundation, együttműködve az AMV BBDO nevű kreatív ügynökséggel globális kampányba kezdett a Csendes-óceánon úszó szemétsziget ügyében. A jelszavuk: “Hogy az első szemétország egyben az utolsó is legyen a Földön!”

Olyan hírességeket sikerült már megnyerni az ügynek, mint David Attenborough vagy Judi Dench, akik 20 ezer híres és nem híres társukkal egyetemben mára Trash Isles állampolgárának vallják magukat. Az ENSZ-hez adtak be ugyanis egy kérelmet, hogy nyilvánítsák létező országgá az úszó szeméthalmot, ha már majdnem akkora mint Franciaország. El is készítették az leendő ország útlevelét, fizetőeszközét, címerét és zászlaját.
 
   

 

Az ENSZ elismerte, hogy kreatív és újszerű a kampány, és fontos problémára hívja fel a figyelmet. Emellett természetesen kizárta, hogy tényleges ország válhasson a Szemétszigetekből.

 


Ennek ellenére a kampány folytatódik, és már eddig is óriási médiafigyelmet sikerült kivívniuk, a tavaly júniusi indulás óta félmilliárd embert értek el ezáltal.