Búvártanoda | buvartanoda.hu

Miért ne félj a búvárkodástól?

Sokan tartanak a búvárkodástól, és nem is merik kipróbálni. Pedig, ha az ember betart néhány egyszerű szabályt, akkor biztonságos, ugyanakkor felejthetetlen élményt nyújt! Nézzük, mik a legfontosabb szabályok, melyeket természetesen részletesen megbeszélünk búvártanfolyamunkon is.

1. Soha ne tartsd vissza a lélegzetedet!

Készülékes búvárkodás közben ne tartsd vissza a lélegzetedet, ne zárd le a légutaidat, mert ez emelkedés közben tüdőtágulásos sérülést okozhat!

2. Figyeljünk a társainkra!

Kedvtelési búvárként soha ne merüljünk egyedül! Ha csapatban merülünk, ne távolodjunk el a csapattól, mindig figyeljünk oda az előre kijelölt társunkra! Tőle csak karnyújtásnyira távolodjunk el, és néhány percenként ellenőrizzük műszereinket!

3. Mindig csak a tudásunknak megfelelően merüljünk!

A búvárkodás alapszabálya, hogy nem szabad mélyebbre merülni, mint amilyen mélységet biztosan tudunk kezelni. Kezdőknél ez általában 18 méter.

4. Ne feledjük, a búvár csak „vendég” a vízben!

Nem szabad zavarni és háborgatni az élőlényeket. Ha véletlenül felbukkan egy veszélyesnek tartott élőlény - például cápa -, ne essünk pánikba, legtöbbjük soha nem támad emberre.

5. Ne siessünk emelkedés közben!

Ha túl gyorsan emelkedünk a felszínre, az többféle egészségügyi problémát is okozhat, ezért mindig tartsuk be az előírt emelkedési sebességet és megfelelő hosszúságú megállókat!

Érdekel a búvárkodás? Jelentkezz búvártanfolyamunkra, és megtanítjuk, hogyan lehetsz mindig biztonságban a vízben!