Open Water Diver tanfolyam | buvartanoda.hu

OWD kezdő búvártanfolyam

A PADI Open Water Diver kezdő búvártanfolyam az első lépés búvár pályafutásod elindításához, a tengerekben rejtőző csodák felfedezéséhez!

A búvártanfolyam ára 69.000 Forint + választható ajándék akár 80.000 Ft értékben!
Gyere el az első előadásra kötelezettségmentesen! A képzés díjának első részletét csak akkor kell befizetned, ha úgy döntesz, csatlakozol a tanfolyam további részeihez is.

Legközelebb február 6-án indul kezdő búvártanfolyam.

További tanfolyamkezdési időpontokról itt tájékozódhatsz.

A búvártanfolyam három nagy részből áll:
- elméleti képzés
- védett vízi merülés
- nyílt vízi merülés


Beiratkozásodkor megbeszéljük a búvártanfolyam pontos menetét és kötünk írásban egy tanfolyami szerződést. Ekkor átadjuk neked a tankönyved, amiből már akár el is kezdheted a felkészülést. Az elméleti oktatás során meg fogod tanulni a légzőkészülékes búvárkodás alapjait, beleértve a búvárfelszerelések használatát, valamint búvárjártassági alapismereteket is.

Az elméleti oktatás közösen egyeztetett időpontokban az Attila úti központukban zajlik, de ha nincs időd az oktatásra bejárni, fel tudsz készülni akár otthon is! Ekkor az elméleti vizsga előtt egy 2-3 órás megbeszélésen fogsz részt venni, ahol bepótolod velünk az esetleges hiányosságokat!

A védett vízi (uszodai) képzés alatt olyan gyakorlatokat fogunk végezni, melyek elsajátításával a legnagyobb biztonságban tudsz majd búvárkodni.

Ha szeretnéd az első tanfolyam előtt kipróbálni milyen érzés a búvárkodás csatlakozz próbamerüléseinkhez!

Mikor végeztünk a védett vízi merülésekkel, irány a nyílt vízi (tengeri vagy tavi) búvárkodás! A nyílt vízi merülések két napig tartanak, ezalatt négyet merülünk. A búvártanfolyam merülései során azokat a készségeket fogod gyakorloni, amelyeket az uszodában már elsajátítottál. Persze ilyenkor már bőven jut idő a valódi búvár élményekre is és a víz alatti csodák megismerésére.


A PADI Open Water Diver búvártanfolyam elvégzésével jogosultságot szerzel 18 méteres mélységig merülni egy veled megegyező,  vagy magasabb végzettségű társsal. És mindezt persze a világon bárhol, hiszen a PADI a világ legnagyobb búvároktatási rendszere, így mindenhol megtalálhatók a bázisai és oktatói. A PADI-ról bővebben
itt olvashatsz.


Open Water Diver végzettséged feljogosít a további búvártanfolyamokon történő részvételre, így elvégezheted a haladó búvártanfolyamot (AOWD), vagy a PADI számtalan specialitása közül is választhatsz érdeklődésed szerint. Sőt, amennyiben szeretnél többet tudni a tengerek élővilágáról, a tengeri ökoszisztéma működéséről, a tengerek környezetvédelmi problémáiról, úgy ezt a tanfolyamot most akár ajándékként is választhatod kezdő búvártanfolyamod mellé!

Egy kis kedvcsináló a kezdő búvártanfolyamhoz:
A búvártanfolyam ára 69.000 Ft + ajándék akár 80.000 Ft értékben!
Részletfizetés lehetséges. Kezdéskor elég, ha 20.000 Forintot befizetsz.

Az ár tartalmazza:

 

Tankönyv táblázattal.

Elméleti és gyakorlati oktatás.

Palacktöltések.

Búvárfelszerelés a tanfolyam idejére.

Uszodai belépők.

Az ár nem tartalmazza:

 

Nemzetközi PADI kártya díja (55 EURO).

Külföldi vizsga esetében a búvártúra árát, azaz az utazás, szállás és merülési csomagok költségeit.


Ha most jelentkezel, választhatsz ajándékot az alábbiak közül:


  

Tengerbiológia alapjai tanfolyam 20.000 Ft értékben, ha szeretnél többet tudni a tengeri ökoszisztémáról.

Aqualung maszk+légzőcső szett 12.900 Ft értékben, hogy erre már ne kelljen költened.

10% kedvezményre jogosító törzsvásárlói kártya, amellyel teljes búvár
felszerelés vásárlása esetén akár 80.000 Forintot is spórolhatsz.A búvártanfolyam kezdési időpontját és időbeosztását Veled egyeztetve alakítjuk ki. Beszéljük meg e-mailben, telefonon vagy személyesen a Búvártanodában!
Küldj egy e-mailt az elérhetőségeiddel a "Jelentkezem" gombra kattintva és 24 órán belül megkeresünk telefonon vagy e-mailben!

Elérhetőségeink: 
E-mail: info@buvartanoda.hu
Tel: 20/9580491, 1/6132686
Cím: 1012 Budapest, Attila út 87.Kislexikon
Búvárfelszerelés: az ABC felszerelés

 

Búvárfelszerelés: az ABC felszerelésAz ABC egy rövidítés a búvárkodás világában és a szabadtüdős, illetve a palackos merülés alapvető búvárfelszerelését jelenti. Lássuk, pontosan milyen viselet és eszközök kellenek ahhoz, hogy ez a búvárfelszerelés teljes legyen?

A kiválasztásnál természetesen a megfelelő méret az elsődleges szempont, de arra is ügyelni kell, hogy jól illeszkedjenek az egyes darabok és magabiztosan tudjuk őket használni. A búvárfelszerelésből nem hiányozhat a maszk, amivel látunk a víz alatt. A búvármaszkhoz tartozik egy orrész is, amivel merülésnél tudjuk kiegyenlíteni az arcunkra és szemünkre ható nyomást.

A légzőcsővel a felszínhez közel lehet levegőhöz jutni, hiszen az kilóg a vízből. Palackos merülésnél is hasznos, mert addig se a palack tartalmát pazaroljuk, amíg a felszínen úszunk, de erős felszíni hullámzásban is jó szolgálatot tehet. Mindig bal oldalt van, mert jobb oldalon a légző automata csutorája kap helyet.

A búvárfelszerelés következő alap darabja az uszony. A papucsos uszony szabadtüdős merüléshez vagy meleg vízben végrehajtott merülésekehez illik, a pántos pedig a hűvösebb vizekben végrehajtott készülékes búvárkodáshoz.

Végül nem árt, ha van velünk egy búvárkés is búvárkodás közben, mert bármikor jól jöhet, ha a búvár belegabalyodik valamibe. Ezek az alap - azaz ABC - eszközök, amik a teljes búvárfelszerelés esetén kiegészülnek olyan dolgokkal, mint búvárruha, nyomásmérő és nyomáscsökkentő, búvárkomputer, lámpa, tájoló és búvármellény (BCD).