Búvártanoda | buvartanoda.hu

Egyiptom 2021

Hajós búvárszafari a Vörös-tengeren

Dátum: 2021. október 9-16.Ezen a búvártúrán a hajó Hurghadából dél felé indul. Megmerülhetjük a híres Salem Express-t, útba ejtjük a Brothers zátonyt, ahol ha szerencsénk van találkozhatunk Longimanus-sal, érintetlen gyönyörű koral kerteket is megnézünk, valamint alig merült falakkal is találkozhatunk. Végül Mars Alamban kötünk ki, ahonnan busz transzfer visz minket vissza Hurghadába.

Jó eséllyel látunk majd hatalmas halrajokat, teknősöket, rájákat, napóleonhalakat, murénákat, de ha szerencsénk van delfineket is.

A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó.  A túra időpontjában 28-30 fok körüli vízhőmérséklettel számolhatunk.


Naponta 3-4 merülés, közben pihenés, napozás, öröm-móka-kacagás. Tapasztalatok szerint kb. 20 merülés kényelmesen összejön egy-egy ilyen túrán.

Az AOWD haladó búvár (hajós szafarikon már illik így részt venni), a roncsok iránt érdeklődőknek a Wreck (roncs) specialitás és a sok merülés miatt a Nitrox minősítés ajánlott (de nem kötelező), ha még nincs meg, akkor a túra során kedvezményes áron mindegyik elvégezhető.

A hajóról:

A Princess Basma egy folyamatosan felújított, fémtestű, 40 m hosszú, 26 vendégnek helyet biztosító szafarihajó.
Kétágyas és franciaágyas kabinokkal rendelkezik, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval.  A kabinokat a hajón naponta takarítják.
 
A hajón all inclusive ellátást kapunk: napi három étkezés svédasztalos formában + korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő fogyasztás. 

     

Szafari ára: 690 euró / fő

Ár tartalmazza: 18-20 merülési lehetőség, 12 L palackokkal, ólom, ólomöv, reptéri transzferek, all inclusive ellátás a hajón (kivétel alkoholos italok)

Külön fizetendő:
Repülőjegy ára: kb. 350-380 euró

Személyzeti borravaló: 50 euró / fő (túra végén kerül beszedésre és a hajószemélyzet kapja)
Vízum: 25 USD
Új helyi adó (tartalmazza a kikötői díjat, a nemzeti park belépőket, a dízel különadót): 140 euró

Opcionális lehetőségek: Nitrox 60 euro/hét, 15 L palack 40 euro/hét, felszerelés bérlés 20 euro/nap, dupla palack: 70 euro/hét, stage palack, scooter

 
Előfoglalás 200 Euro foglaló befizetésével 2021. június 1-ig. Utána pedig folyamatosan, de akkor már a rengeteg érdeklődő miatt nem tartják fenn a helyeket nekünk, tehát esetleg befoglalja más.       
A Vörös-tenger élővilága, azaz „kikkel” találkozhatsz egyiptomi búvátúránk alkalmával?

Búvátúráink kedvelt helyszíne Egyiptom. Ez nem véletlenül alakult így, hiszen a Vörös-tenger élővilágának tanulmányozása hatalmas élményt nyújt. Nézzük, milyen halakra és más élőlényekre számíthatsz, ha velünk tartasz!

Érdemes lesz szemügyre venni a búvártúra alatt a rengeteg, színesebbnél-színesebb korallt. Látunk majd sok-sok színes bohóchalat, zászlóshalat, de nem szabad megfeledkezni a papagájhalakról sem. Búvártúránkon valószínűleg gyakori vendég lesz a doktorhal és a pillangóhal is. Sűrűn előfordulnak még makrélák, teknősök, csattogóhal rajok. Ha szerencsénk van, búvártúránk díszvendégei a delfinek lesznek!

Fontos, hogy a búvártúra alatti merülések során soha ne érjünk az élőlényekhez, mert némelyikük mérgező - ilyen például a kőhal, a tűzhal és a kúpcsiga is - , vagy éppen a mi érintésünk pusztíthatja el őket. Ezek az élőlények egyébként csupán akkor védekeznek, ha megérintjük őket, maguktól egyáltalán nem támadnak, így nincs okunk aggodalomra!


Szeretnél jelentkezni egyiptomi búvártúránkra? Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!