Búvártanoda | buvartanoda.hu

Egyiptom 2019

Hajós búvárszafari a Vörös-tengerenTervezett dátum: 2019.08.18. – 08.25. (Vasárnaptól vasárnapig, augusztus 20-a miatt csak 3 nap szabadsággal!)

Ezen a búvártúrán mind az élővilág, mind a roncsok szerelmeseinek igyekszünk kedvezni, ezért a hajó ezúttal észak felé indul. Meglátogatjuk a világ egyik leghíresebb hajóroncsaként számon tartott Thistlegorm-ot, a Ras Abu Nuhas zátony négy hajóroncsát, valamint a Ras Mohamed és a Tiran-szigetek nemzeti parkjait.

Jó eséllyel látunk majd hatalmas halrajokat, teknősöket, rájákat, napóleonhalakat, murénákat, de ha szerencsénk van delfineket is.

A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó.  A túra időpontjában 30 fok körüli vízhőmérséklettel számolhatunk.


Naponta 3-4 merülés, közben pihenés, napozás, öröm-móka-kacagás. Tapasztalatok szerint kb. 20 merülés kényelmesen összejön egy-egy ilyen túrán.

Az AOWD haladó búvár (hajós szafarikon már illik így részt venni), a roncsok iránt érdeklődőknek a Wreck (roncs) specialitás és a sok merülés miatt a Nitrox minősítés ajánlott (de nem kötelező), ha még nincs meg, akkor a túra során kedvezményes áron mindegyik elvégezhető.

Tervezett program:

1. nap: Elutazás Hurghadára charter járattal. A hurghadai kikötőbe pár perces buszozással jutunk el, ahol birtokba vesszük a M/Y Princess Basma nevű hajót.


2. nap: Ahogy a parti őrség leellenőrizte az utasokat és megadja az engedélyt a kifutásra, indulunk. Checkdive Fanous-nál, 2. és 3. merülés Abu Nuhason, ahol 4 roncs is található. Ezen a napon a hatalmas Giannis D és a Carnatic roncsát nézzük meg. Éjszaka a hajó felmegy egészen a Shinai-felszigetig.

3. nap: 3 merülés a Tiran szigeteknél, éjszakai már a Shinai csücskében. (A Tiran-szigetek évekig le voltak zárva, hiszen itt volt Mubarak elnök nyaralója, igy a víz alatti világ még szinte érintetlen. )

4. nap: 3 merülés a Ras Mohamed Nemzeti Parkban. Shark Yolanda, Anemona City, Saark Reef, éjszakai Saab Alinál vagy ha az időjárás engedi, rakötünk a Thistlegormra. A roncs merülése során vasúti kocsikat, légvédelmi ágyúkat, torpedót, lánctalpas csapatszállítót, a roncstól kissé távolabb két mozdonyt is láthatunk. A raktér pedig tömve van teherautókkal, dzsipekkel, motorkerékpárokkal. A roncsról további részleteket itt olvashatsz.


5. nap: Hajnali és reggeli merülés a Thistlegormnál, majd visszamegyünk Abu Nuhasra és megmerüljük a másik két roncsot is : Kimon M es Chrisoula K.

6. nap: Merülés Umm Gammarnál, majd irány Saab El Erg (Dolphin House), ahol remélhetőleg palackorrú delfinekkel merülhetünk.

7. nap: Kora reggeli levezető merülés, majd reggeli után, amíg a buvárfelszerelések száradnak, sznorizás, elszámolás, hajózás vissza a kikötőbe. Ebéd után, 14:00-15:00 körül visszaérkezés a kikötőbe, este vásárlás, lazulás a városban.

8. nap: Hazautazás menetrendtől függően.


A hajóról:

A Princess Basma egy frissen felújított, fémtestű, 40 m hosszú, 26 vendégnek helyet biztosító szafarihajó.
Kétágyas és franciaágyas kabinokkal rendelkezik, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval.  A kabinokat a hajón naponta takarítják.
 
A hajón all inclusive ellátást kapunk: napi három étkezés svédasztalos formában + korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő fogyasztás. 

     

Szafari ára: 640 euró / fő

Ár tartalmazza: 18-20 merülési lehetőség, 12 L palackokkal, ólom, ólomöv, reptéri transzferek, all inclusive ellátás a hajón (kivétel alkoholos italok)

Külön fizetendő:
Repülőjegy ára: 360 euró

Személyzeti borravaló: 40 euro / fő (túra végén kerül beszedésre és a hajószemélyzet kapja)
Nemzeti park belépők: 100 euró

Vízum: 25 USD

Opcionális lehetőségek: Nitrox 60 euro/hét, 15 L palack 40 euro/hét, felszerelés bérlés 20 euro/nap, dupla palack: 70 euro/hét, stage palack, scooter

 
Előfoglalás 200 Euro foglaló befizetésével 2018. december 15-ig. Utána pedig folyamatosan, de akkor már a rengeteg érdeklődő miatt nem tartják fenn a helyeket, tehát esetleg befoglalja más.


Az előfoglalók számára a repjegy 25 helyett 30 kg poggyásszal lesz foglalva, ugyan azon az áron!

          


A Vörös-tenger élővilága, azaz „kikkel” találkozhatsz egyiptomi búvátúránk alkalmával?

Búvátúráink kedvelt helyszíne Egyiptom. Ez nem véletlenül alakult így, hiszen a Vörös-tenger élővilágának tanulmányozása hatalmas élményt nyújt. Nézzük, milyen halakra és más élőlényekre számíthatsz, ha velünk tartasz!

Érdemes lesz szemügyre venni a búvártúra alatt a rengeteg, színesebbnél-színesebb korallt. Látunk majd sok-sok színes bohóchalat, zászlóshalat, de nem szabad megfeledkezni a papagájhalakról sem. Búvártúránkon valószínűleg gyakori vendég lesz a doktorhal és a pillangóhal is. Sűrűn előfordulnak még makrélák, teknősök, csattogóhal rajok. Ha szerencsénk van, búvártúránk díszvendégei a delfinek lesznek!

Fontos, hogy a búvártúra alatti merülések során soha ne érjünk az élőlényekhez, mert némelyikük mérgező - ilyen például a kőhal, a tűzhal és a kúpcsiga is - , vagy éppen a mi érintésünk pusztíthatja el őket. Ezek az élőlények egyébként csupán akkor védekeznek, ha megérintjük őket, maguktól egyáltalán nem támadnak, így nincs okunk aggodalomra!


Szeretnél jelentkezni egyiptomi búvártúránkra? Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!