Búvártanoda | buvartanoda.hu

Egyiptom

Hajós búvárszafari a Vörös-tengeren

Tervezett dátum: 2017.10.29. – 11.05. (Vasárnaptól vasárnapig, 4 nap szabadsággal. Gyerekesek figyelem, ekkor van az idei őszi szünet is!)

Tervezett program:
Elutazás Hurghadára Travel Service charter járattal. (Éjszakai járat, szóval nem leszünk túl frissek utána…) Transzfer busszal Port Ghaleb kikötőjébe (kb. 3 – 3,5 óra), ahol felszállunk a hajónkra (Miracle1) és indul a túra.

A tervezett irány a St.Johns szigetek (ez az úgynevezett Vörös-tengeri mély-dél szafari útvonala).  Szebbnél szebb zátonyoknál fogunk merülni, és garantáltan látunk majd hatalmas halrajokat, teknősöket, rájákat, napóleonhalakat, murénákat és delfineket, de ha szerencsénk van, egy-két kisebb cápával is összefuthatunk. Merülünk majd a Claudia Reef csodálatos szikla labirintusában, és megnézhetünk egy-két kisebb hajóroncsot is.


Naponta 3-4 merülés (a negyedik általában esti, mert hamar lemegy a nap), közben pihenés, napozás, öröm-móka-kacagás J Tapasztalatok szerint kb. 20-21 merülés kényelmesen összejön egy-egy ilyen túrán.

Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón.

Utolsó napon buszos transzfer a repülőtérre és hazautazás.

A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó, kiváltképpen az április, május, október és november hónapokban.  
AOWD haladó búvár (hajós szafarikon már illik így részt venni) és a sok merülés miatt a Nitrox minősítés ajánlott, ha még nincs meg, akkor a túra során kedvezményes áron mindkettő elvégezhető.

A hajóról:
12 kényelmes kétágyas kabinnal rendelkező hajó, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval.  A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas.
 
All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzetünk.  

Szafari ára: 680 euró / fő

Ár tartalmazza: szállást a hajón teljes ellátással, napi 3-4 merülést vezetővel, reptéri transzfereket.

Külön fizetendő:

Személyzeti borravaló: 30 euro / fő (túra végén kerül beszedésre és a hajószemélyzet kapja).

Repülőjegy ára: kb. 320 euró

Vízum: 25 USD

Igény esetén nitrox töltés: kb. 2-3 euró/palack

Jelentkezni lehet 300 Euro foglaló befizetésével május 1-ig. (Illetve még utána is, de akkor már nem tartják fenn a helyeket, tehát esetleg befoglalja más.)