Búvártanoda | buvartanoda.hu

Egyiptom

Hajós búvárszafari a Vörös-tengeren

Tervezett dátum: 2018.10.28. – 11.04. (Vasárnaptól vasárnapig, 3 nap szabadsággal. Gyerekesek figyelem, ekkor van az idei őszi szünet is!)

Tervezett program:
Elutazás Hurghadára charter járattal. Transzfer busszal Port Ghaleb kikötőjébe (kb. 3 – 3,5 óra), ahol felszállunk a hajónkra (Miracle1) és indul a túra.

A tervezett irány a Brothers-Daedalus-Elphinstone (a három legizgalmasabb zátony a Vörös-tenger egyiptomi részén). Szebbnél szebb zátonyoknál fogunk merülni, és nagy eséllyel látunk majd pörölycápákat, szirtcápákat és longimanusokat (óceáni fehérfoltú), hatalmas halrajokat, teknősöket, rájákat, napóleonhalakat, murénákat, de ha szerencsénk van delfineket is. Áramlatos merülésekre kell számítani ezeken a helyeken. A szigeteken éjszakai merülést nem lehet csinálni.


Naponta 3-4 merülés, közben pihenés, napozás, öröm-móka-kacagás J Tapasztalatok szerint kb. 20-21 merülés kényelmesen összejön egy-egy ilyen túrán.

Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón.

Utolsó napon buszos transzfer a repülőtérre és hazautazás.

A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó, kiváltképpen az április, május, október és november hónapokban.  
AOWD haladó búvár (hajós szafarikon már illik így részt venni) és a sok merülés miatt a Nitrox minősítés ajánlott, ha még nincs meg, akkor a túra során kedvezményes áron mindkettő elvégezhető.

A hajóról:
12 kényelmes kétágyas kabinnal rendelkező hajó, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval.  A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas.
 
All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzetünk.  

Szafari ára: 720 euró / fő

Ár tartalmazza: szállást a hajón teljes ellátással, napi 3-4 merülést vezetővel, reptéri transzfereket.

Külön fizetendő:

Személyzeti borravaló: 35 euro / fő (túra végén kerül beszedésre és a hajószemélyzet kapja)
Brothers-Deadalus nemzeti park belépő: 80 euró

Repülőjegy ára: 360 euró

Vízum: 25 USD

Igény esetén nitrox töltés: kb. 2-3 euró/palack

Jelentkezni lehet 300 Euro foglaló befizetésével május 1-ig. (Illetve még utána is, de akkor már nem tartják fenn a helyeket, tehát esetleg befoglalja más.)