Egyiptom – Marsa Shagra búvártúra

2022. június 15-22.

Ma már nagyon kevés olyan merülőhely található Egyiptomban, ahol ne találkoznánk búvárok ezreivel. Az utolsó gyöngyszemek egyike Marsa Shagra, ahol még mindig szinte érintetlen korallzátonyok várják a búvártúrán ide látogató búvárt. Az öbölben és körülötte egy csodálatos zátony található, ahol számos különleges hal, delfin, rája, cápa, teknős, barrakuda, muréna, lágy és a kemény korallok minden fajtája kápráztatja el a búvár szemét. Kitűnő hely az éjszakai merülésekhez is, mert sok éjszaka aktív életet élő hal gyűlik itt össze. Az öböl sekély kb. 8-10 méter mély, és lassan mélyül, még el nem éri a zátony külső részét 40-50 méter mélyen. A bázistól mindössze 10 perc hajóútra található a Vörös-tenger egyik legismertebb és legszebb korallzátonya az Elphinstone reef, ahová (minimum haladó minősítéssel) szintén kimehetünk merülni.

A víz alatt a látótávolság eléri akár a 20-45 métert, gyakran látni olyan nagytestű állatokat, mint manta- és sasrája, zöldteknős, delfinek, tonhalak, barrakudák, de megvan az esély az akár 12 méter hosszt is elérő, barátságos, planktonevő cetcápa észlelésére is. A színes, zátonylakó halak, ráják a búvártúrán minden merülésünket végigkísérik. A roncsok kedvelői is megtalálják számításukat, mert innen több – kevésbé látogatott – hajóroncshoz is el tudunk látogatni.
A házi zátonyon kínált, korlátlan (és valóban korlátlan!!), szabad merülés lehetősége különösen kedvelt sajátossága a búvárbázisnak.
A házi zátony – adottságai révén – kezdő tanfolyamosok számára is ideális helyszín a minősítés megszerzésére.

Marsa Shagra
Közel 300 különböző halfajnak és 100 fajta korallnak otthont adó házi zátony, köztük 15 olyan halfajnak, amely csak ezen a zátonyon él. 6 különböző profil merülhető, bávárfotósok egyik kedvenc zátonya, kezdő szinttől merülhető.

Gabel El Rosas (Nemo City)
A bázishoz közeli, csónakkal megközelíthető zátony, ahol a korallkert mellett számtalan bohóchallal, tengeri rózsával találkozhatsz, ezeket fotózhatod, akár naplementekor, amikor a bezáródó anemónák csodálatos látványt nyújtanak. Nem ritka itt a kisméretű fehér uszonyhegyű szirti cápa.

Marsa Abu Dabbab
A Dugongról (tengeri tehénről) elhíresült öböl, ahol homokos, tengeri fűvel benőtt aljzat biztosítja az állatok táplálékát. Szinte minden merülésen találkozunk a hatalmas zöldteknősökkel és a gitárrájákkal. Az öböl északi és déli zátonyfala színes korallokban, zátonylakó halakban, mint skorpió- és kőhalban gazdag.

Elphinstone (Shaab Shagra)
Egyedülálló zátony 20 percre a parttól, lágy és kemény korallokban gazdag, és a tengeri élővilág számos faja képviseli itt magát: tonhalak, teknősök, delfinek, murénák, napóleonhal, de még puhatestű színes csigák is. De az Elphinstone a leginkább a cápáiról híres: pörölycápa, óceáni fehérfoltú, szürke szirtcápa a legjellemzőbb fajok. Ajánlott merülő hely haladó búvárok számára, 50 naplózott merüléstől.

Shaab Samadai (Dolphin House)
Hajókirándulás a nemzeti parkba 2 merülésre. A patkó alakú zátony 30-40 fős delfincsaládnak ad otthont, akik már megszokták a búvárok békés jelenlétét, így akár hosszú perceken keresztül velük merülhetünk. A színes zátony, egy érdekes barlang és a korallblokkok garantálják a gyönyörű környezetet és az élménydús búvárkodást.

Abu Ghsun
Az itt elsüllyedt roncs tökéletes lehetőséget ad, hogy a búvárok megismerkedjenek a roncsmerülés szépségeivel, hiszen a az elsüllyedt hajó 4-16 méter mélységben helyezkedik el a part mellett, búváhelyet biztosítva a rájáknak, kis- és közepes méretű halaknak, polipoknak.

A búvártúra ára:
Telepített sátras elhelyezésel 690.- EUR + 450,- EUR a repjegy illetékkel kompletten.
Royal sátorban és HUT- ban (kőház légkondi és fürdőszoba nélkül) 730,- EUR + 450 EUR repjegy illetékkel.
Légkondis fürdőszobás kőházban 880,- EUR + 450 EUR repjegy illetékkel.

Az ár tartalmazza:

Repjegy Budapest – Marsa Alam – Budapest illetékkel.
Transzfer Reptér  – Marsa Shagra – Reptér útvonalon,
Szállást a kiválasztott szállástípusban  7 éjszakára,
Teljes ellátást (3x svédasztalos étkezés, üdítők, víz, kávé, tea),
5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon és környékén
Magyar nyelvű merülés vezetést.

Az ár nem tartalmazza: קישור בתוך הבלוג

Vízum Egyiptomba ~ 25 USD
Hajós merülések felára (fakultatív) ~ 15-30,- EUR/merülés (7 hajós merüléssel tervezve kb. 150 EUR)
Helyszínen fizetendő borravalót  – 30 euro/ fő / hét
Dekó kamra fenntartási díj hozzájárulás 7 euro/fő / hét

A gyermekeknek 0-5 évig csak a repülőjegyet és az illetéket kell fizetni kb. 390,- EUR
6-15 éves korig:
50% kedvezményt kap a szállás, és az étkezések árából, amennyiben a szülővel lakik együtt.
15% kedvezményt kap a szállás és az étkezések árából, amennyiben a gyerek külön szobában lakik.

Nem búvár ár:
A teljes árból 150,- EUR kedvezmény

Az árváltoztatás jogát a valuta árfolyamok változásának függvényében fenntartjuk .

Jelentkezni 2022. április 30-ig lehet e-mailben (de minél előbb, hogy biztosan legyen repjegyünk!), valamint 200 euro foglaló befizetésével.
Minimum létszám 10 fő.

 

Tel:06/1 613-26-86
Mobil:06/20 958-04-91
E-mail:[email protected]