Egyiptom – Marsa Shagra búvártúra

2024. június 26 – július 3. (repülő menetrend függő)

Ma már nagyon kevés olyan merülőhely található Egyiptomban, ahol ne találkoznánk búvárok ezreivel. Az utolsó gyöngyszemek egyike Marsa Shagra, ahol még mindig szinte érintetlen korallzátonyok várják a búvártúrán ide látogató búvárt. Az öbölben és körülötte egy csodálatos zátony található, ahol számos különleges hal, delfin, rája, cápa, teknős, barrakuda, muréna, lágy és a kemény korallok minden fajtája kápráztatja el a búvár szemét. Kitűnő hely az éjszakai merülésekhez is, mert sok éjszaka aktív életet élő hal gyűlik itt össze. Az öböl sekély kb. 8-10 méter mély, és lassan mélyül, még el nem éri a zátony külső részét 40-50 méter mélyen. A bázistól mindössze 15 perc hajóútra található a Vörös-tenger egyik legismertebb és legszebb korallzátonya az Elphinstone reef, ahová (minimum haladó minősítéssel) szintén kimehetünk merülni.

A tavalyi Marsa Shagra túránkról videó is található a Galériában.

 

A víz alatt a látótávolság eléri akár a 20-45 métert, gyakran látni olyan nagytestű állatokat, mint manta- és sasrája, zöldteknős, delfinek, tonhalak, barrakudák, de megvan az esély az akár 12 méter hosszt is elérő, barátságos, planktonevő cetcápa észlelésére is. A színes, zátonylakó halak, ráják a búvártúrán minden merülésünket végigkísérik.
A házi zátonyon kínált, korlátlan (és valóban korlátlan!!), szabad merülés lehetősége különösen kedvelt sajátossága a búvárbázisnak.
A házi zátony – adottságai révén – kezdő tanfolyamosok számára is ideális helyszín a minősítés megszerzésére.

Marsa Shagra
Közel 300 különböző halfajnak és 100 fajta korallnak otthont adó házi zátony, köztük 15 olyan halfajnak, amely csak ezen a zátonyon él. 6 különböző profil merülhető, bávárfotósok egyik kedvenc zátonya, kezdő szinttől merülhető.

Gabel El Rosas (Nemo City)
A bázishoz közeli, csónakkal megközelíthető zátony, ahol a korallkert mellett számtalan bohóchallal, tengeri rózsával találkozhatsz, ezeket fotózhatod, akár naplementekor, amikor a bezáródó anemónák csodálatos látványt nyújtanak. Nem ritka itt a kisméretű fehér uszonyhegyű szirti cápa.

Marsa Abu Dabbab
A Dugongról (tengeri tehénről) elhíresült öböl, ahol homokos, tengeri fűvel benőtt aljzat biztosítja az állatok táplálékát. Szinte minden merülésen találkozunk a hatalmas zöldteknősökkel és a gitárrájákkal. Az öböl északi és déli zátonyfala színes korallokban, zátonylakó halakban, mint skorpió- és kőhalban gazdag.

Elphinstone (Shaab Shagra)
Egyedülálló zátony 20 percre a parttól, lágy és kemény korallokban gazdag, és a tengeri élővilág számos faja képviseli itt magát: tonhalak, teknősök, delfinek, murénák, napóleonhal, de még puhatestű színes csigák is. De az Elphinstone a leginkább a cápáiról híres: pörölycápa, óceáni fehérfoltú, szürke szirtcápa a legjellemzőbb fajok. Ajánlott merülő hely haladó búvárok számára, 50 naplózott merüléstől.

Shaab Samadai (Dolphin House)
Hajókirándulás a nemzeti parkba 2 merülésre. A patkó alakú zátony 30-40 fős delfincsaládnak ad otthont, akik már megszokták a búvárok békés jelenlétét, így akár hosszú perceken keresztül velük merülhetünk. A színes zátony, egy érdekes barlang és a korallblokkok garantálják a gyönyörű környezetet és az élménydús búvárkodást.

Abu Ghsun
Az itt elsüllyedt roncs tökéletes lehetőséget ad, hogy a búvárok megismerkedjenek a roncsmerülés szépségeivel, hiszen a az elsüllyedt hajó 4-16 méter mélységben helyezkedik el a part mellett, búváhelyet biztosítva a rájáknak, kis- és közepes méretű halaknak, polipoknak.

A búvártúra ára:
Royal sátorban vagy HUT- ban (kőház légkondi és fürdőszoba nélkül) 890,- EUR + kb. 450 EUR repjegy illetékkel.
Légkondis fürdőszobás kőházban 1070,- EUR + kb. 450 EUR repjegy illetékkel.

Az ár tartalmazza:

Repjegy Budapest – Marsa Alam – Budapest illetékkel.
Transzfer Reptér  – Marsa Shagra – Reptér útvonalon,
Szállást a kiválasztott szállástípusban  7 éjszakára,
Teljes ellátást (3x svédasztalos étkezés, üdítők, víz, kávé, tea),
5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon és környékén

Az ár nem tartalmazza:

Vízum Egyiptomba ~ 25 USD
Hajós merülések felára (fakultatív) ~ 15-30,- EUR/merülés (haladóknak 7 hajós merüléssel tervezve kb. 150 EUR, kezdőknek 4 hajós merüléssel tervezve kb. 80 EUR)
Helyszínen fizetendő borravalót  – 40 euro/ fő / hét
Dekó kamra fenntartási díj hozzájárulás 7 euro/fő / hét és napelem hozzájárulás 5 euro/fő/hét

Nem búvár ár:
A teljes árból 150,- EUR kedvezmény

Az árváltoztatás jogát a repülőjegy árak változásának függvényében fenntartjuk .

Jelentkezni 2024. május 30-ig lehet (de minél előbb, mert a repjegyeket csak március 31-ig tartják nekünk, utána már nem biztos, hogy lesz hely!), valamint 400 euro foglaló befizetésével.
Minimum létszám 10 fő.

 

Tel:06/1 613-26-86
Mobil:06/20 958-04-91
E-mail:[email protected]