Horvátország – Kaprije búvártúra

2023. május 25-29.

 

Kezdő tanfolyamos és végzett búvárok számára szervezzük első idei adriai búvártúránkat Kaprije szigetére, a pünkösdi időszakra. (5 nap, 4 éjszaka, de mindez csak két nap szabival, hiszen hétfő munkaszüneti nap.)

A búvárbázis a Dalmát szigetvilág egyik leghangulatosabb szigetén, Kaprijén található. A sziget a Kornátok tengeri nemzeti park mellett,a szárazföldről Sibenik városa mellett és a Krka Nemzeti park ölelésében található.

Kaprije a hamisítatlan Horvát halászfalu, ahol télen csak a helyiek laknak, azok sem túl sokan, hiszen a falu lakossága mindössze 120 fő, ez nyáron megy fel egy kicsit a nyaralók miatt. Kaprije nem az a hely, ahol nagyvilági élet folyik, szórakozóhelyek és éttermek egymás hegyén-hátán. Aki erre vágyik és a nyüzsgést, a zajt és a különféle turistaszórakoztató programokat kedveli, azoknak nem ajánljuk a Kaprije-i szigetet, ha ezt kedveli itt biztosan unatkozni fog.

Kaprije a békesség szigete a hangulatos utcáival, a helyiek kedves és barátságos vendéglátásával. Hihetetlen nyugodt hangulatával, ami a szigeten lévő rohanásmentes életstílusból fakad, és ez a rohanó profitorientált világban igazán fantasztikus érzés.
Itt nem kell figyelni az öltözékre meg a megjelenésre, csak az a fontos, hogy jól érezd magad. Kaprijén eltöltött hétvége után garantáltan kipihenten, nyugodt hangulatban fog távozni, aki itt volt.

A faluban nincs autóforgalom, a kocsit Sibenikben kell hagyni, ezért remek hely azoknak a családoknak, akik kicsi gyerekkel jönnének, mert itt nem kell félni attól, hogy a gyermeket elüti az autó. A bázis előtt közvetlenül van lehetőség fürdésre és napozásra, de strand is mindössze 300 méterre van.

Aki szeretné az a szigeten is kirándulhat, igazán szép kilátás nyílik a környező szigetekre, vagy fel lehet fedezni a környék hangulatos elhagyatott romantikus öbleit, sziklapárkányait.

 

 

 

A végzett búvárokkal a tervek szerint a check dive-ot követően 8 hajós merülésünk lesz, míg a kezdő tanfolyamosok egyet vagy kettőt merülnének partról, majd hatszor hajóról is. Megfelelő képzettségi szint esetén lehetőségünk lesz a híres Stuka zuhanóbombázó roncsán és a Kaprijei Nagy Falon is merülni.

búvártúrán lehetőség van haladó vagy specialitás tanfolyamok elvégzésére is.

búvártúra ára  a 8 merüléssel számolva 340 Euro.

A szállás apartmanokban kb. 25 Euro/fő.

További költség:

  • Utazás – kb. 30e Ft/fő, ha négyen ülnek egy autóban
  • Étkezések önállóan

Minimum létszám 8 fő, maximum létszám 16 fő.

búvártúrára jelentkezni április 30-ig lehet, de minél előbb, hogy biztosan legyen helyed!

 

Tel:06/1 613-26-86
Mobil:06/20 958-04-91
E-mail:[email protected]