Madeira búvártúra és körutazás

2024. április 13-20.

 

A Madeira-szigetek vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceánban, legismertebb és legnagyobb szigete Madeira, mely Lisszabontól csaknem 1000 km-re fekszik. A szigetcsoport Portugáliához tartozik. A szubtrópusi paradicsomot az örök tavasz szigetének is nevezik, ahol az állandó tavaszi klímáról a Golf-áramlat gondoskodik. A hőmérséklet egész évben átlagosan 22 fok körül alakul, mely kedvező a túrázáshoz. A sziget lélegzetelállítóan vad természeti környezettel büszkélkedhet, rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál és mindenhonnan lenyűgöző kilátást nyújt az óceánra.

 

 

Tervezett program:

Április 16-án kora délután (14:25) indulás a WizzAir közvetlen járatával. Érkezés délután, autóbérlés a reptéren és a szállás elfoglalása.

A következő három napban összesen 6, azaz napi 2 búvárkodás (hajóról), utána délutánonként a környék felfedezése és pihenés. (Igény esetén – persze felárért – a merülések száma lehet nagyobb is.) Erre a túrára minimum 20 merüléssel és lehetőleg haladó végzettséggel rendelkező búvárokat várunk.

A merülések során felfedezzük többek között a Garajau Nemzeti Park védett élővilágát, megnézzük az F488 Corveta és a Pronto hajók roncsát.

A további napokon bejárjuk a sziget fő nevezetességeit, meglátogatjuk például a Cabo Girao-t, Európa legmagasabb, míg a világ második legmagasabb függőleges, meredek sziklafalát, ami 580 méter magasságból szakad az óceánba. A sziklafalra épített üvegaljú kilátón állva, lábad alatt a semmit és az óceánt csodálva garantáltan neked is eláll a lélegzeted. Elautózunk Seixal-ba is, aminek fekete finomhomokos strandjánál már csak a természet és a vulkanizmus által létrehozott medencéi szebbek és érdekesebbek. Útközben megcsodálhatjuk a felbukkanó kisebb vízeséseket és alagutakat is. Kirándulunk Madeira igazi elvarázsolt erdejébe, az UNESCO világörökség részét képező babérerdőbe is. Megnézzük Santana település nádfedeles házikóit és egyik hajnalban (aki bírja) megmásszuk a Pico do Arieiro csúcsát és onnan gyönyörködünk a napfelkeltében. És ha már az Atlanti-óceán közepén járunk, nem hagyhatjuk ki a bálna- és delfin lest sem.

Április 23-án 19:15-kor indulás haza a WizzAir közvetlen járatával. (Érkezés hajnali 1-kor!)

 

 

A túra ára búvároknak 740 Euro, kísérőknek 350 Euro. Az ár tartalmazza az apartman szállás és a 6 merülés árát (teljes bérelt felszereléssel).

Egyéb költségek:

A repjegy jelenleg (január végén) kb. 290 Euro kézipoggyásszal. A 20 kilós feladós poggyász további kb. 200 Euro, így olcsóbb, ha a helyszínen béreljük a búvárfelszerelést. Természetesen arra is van lehetőség, hogy megvásárold a poggyász felárát és saját felszereléssel merülj – ez esetben a 3 napos búvárkodás ára 90 Euróval olcsóbb.

Autóbérlés az egy hétre kb. 60 Euro/fő + üzemanyag.

Étkezések

Fakultatív programok (pl. bálnales kb. 50 Euro/fő, nemzeti park belépők stb.)

Extra merülések

 

 

Jelentkezni február végéig lehet emailben, de persze minél előbb, hogy biztosan legyen repjegy és szállás, ráadásul a megadott áron.

Minimum létszám 10 fő (minimum 6 búvár).

Tel:06/1 613-26-86
Mobil:06/20 958-04-91
E-mail:[email protected]