Mexikó búvártúra

2023. március 14-26.

Mexikó az Egyesült Államok és Közép-Amerika között helyezkedik el,  a Csendes-óceán és a Mexikói-öböl hófehér homokos partjairól, valamint a hegyekkel, sivatagokkal és az  esőerdőivel az ellentétekkel teli tájairól ismert. Itt találhatók a Maya kultúra ősi romjai, mint Teotihuacán és a maja város Chichén Itzá, valamint a spanyol gyarmati korszak városai.

Mexicón belül a Yucatán félszigetet vesszük célba, sokat és sokfélét merülünk és kirándulunk

 

Tervezett Program:

1. nap – Budapest-Cancun. Kb. 14,5 óra amszterdami átszállással. Az időeltolódás miatt ugyanaz nap du. érkezünk meg Cancunba, transzfer a repülőtérről Puerto Aventurasba, ahol egy gyönyörű, nagyon tiszta apartman Hotelben lakunk majd. Az egész szálloda miénk, rajtunk kívül nem lesz ott senki más. A Puerto Aventurasnál az a jó dolog, hogy  békés és csendes kisváros, de ha a Playa del Carmen nyüzsgését akarod, akkor beszállunk egy taxiba  és 20 perccel később közvetlenül már a nyüzsiben találod magad. Ugyanez vonatkozik Tulumra is. Egyéblént a bérauto kb. 30 €/nap.

Önellátás lesz de minden apartman rendelkezik beépített konyhasarokkal, hűtőszekrénnyel és mikrohullámú sütővel, asztal két székkel, saját fürdőszobával, kábeltévével, klímával, ingyenes wi-fi- vel, és szekrényekkel.

2. nap – Tájékozódás a városban, bevásárlas, majd a búvárbázison becsekkolás, papírozás,felszerelések összeállítása, eligazítások, délután szabadidő , csavargás, este medence party.

3-6. nap –  Napi 2 x Xenote merülés (Egyeztetés és tudásszint kérdése, hogy melyikek. Pl. Eden/Taj Mahal ; Dos Ojos ; Pit/Nicte Ha ; Angelita Calavera) A túra árában benne vannak a belépők, nemzeti park adók, transzferek, palackok, súlyok, guide-ok, merülések között gyümölcs , víz.  A rengeteg gyönyörű xenotet a nehézségi fokozatuk szerint különböztetjük meg és  4- es csoportokban, csoportonként 1 vezetővel merüljük (privat guide). A csoportokat és a merülőhelyeket a búvár végzettségek alapján osztjuk be: AOWD, Cavern Intro Cave, Full Cave. Dolgozunk azon, hogy aki szeretné, az megszerezhesse még indulás előtt a Cavern és az Intro cave minősítést. Illetve igény esetén a helyszínen is lesz lehetőség ezek elvégzésre.

 

 

7. nap – Egy egész napos privát túrán veszünk részt. Ezen a privát túrán a Rio Lagartos-ba látogatunk el, egy 60 000 m2-es természetvédelmi területre, mely a Yucatan-félsziget északi részén található, itt 388 különleges madárfaj mellett 40 000 flamingó is található. Megfigyelhetjük a flamingókat, a szürke gémeket, a hókócsagokat, a tigrisgémeket és a krokodilokat, majd ellátogatunk Las Coloradasra vagy a Rózsa-tengerre. Innen  Ek Balamba megyünk (Maja nyelven a „fekete jaguár”). Az Ek Balam valószínűleg a maják egyik legszebb romvárosa, bár csak néhány épületet tártak fel, a régészeti lelőhelyet érdemes meglátogatni, különös tekintettel a jól megőrzött freskókra. A privát túra végén egy igazi tipikus mexikói ebédet kapunk.

 

 

8. nap – Ha lesz rá engedély, akkor Közép-Amerika leghíresebb roncsát ( C56 Mine Sweeper) és Puerto Morelos reefet merüljük, privát hajóinkkal. Engedély hiányában egyéb merülőhelyek.

9. nap – A búvárkodásról híres Consumel szigetre megyünk át szintén privát búvárhajóval, mely különlegességnek számít!

10. nap – Szabad program, medencézés vagy fakultatív lehetőségek: plusz Xenote merülés vagy kirándulás : Chichen-Itza- Maya romok.

11. nap – reggeli után még szabad program és kora délután indulunk a reptérre.

 

 

A túra ára 1890 Euro (nem búvároknak 1440 Euro), amely összeg tartalmazza:

 • szállás
 • merülések
 • nemzeti park belépők
 • transzferek
 • kiránduló programok

Egyéb költségek:

 • repjegy – kb. 1000 Euro (Csak csoportos jegy megvétele lehetséges, a kinti transzferek miatt, ha valaki másik géppel repül a reptéri transzfer Mexicoban 180 USD/út.)
 • étkezések
 • borravalók
 • igény szerint autóbérlés
 • egyéb fakultatív programok és extra merülések
 • igény esetén tanfolyamok

 

Jelentkezés 800 Euró foglaló + kitöltött aláírt utazási szerződés. A helyek száma korlátozott, csak 16 főt tudunk elvinni, a jelentkezéseket az előleg befizetésének sorrendjében tudjuk elfogadni! A fenti árakat 2022. szeptember végéig tudjuk garantálni, ezért mielőbb jelentkezz, ha szeretnél jönni!

Fizetési ütemezés: jelentkezéskor 800 € előleg, január elején a fennmaradó összeg.

Az egész túrát a My Sundreams német utazási iroda szervezi ( Nemzetközi adószáma: USt-ID: DE297776532)

A foglalás után a számla kiállitását követő 2 hétig útlemondási biztosítás köthető az útra, tehát lemondás esetén a biztositó fizet (orvosi igazolás, stb. szükséges hozzá).

A repjegyek nem lemondhatóak és csak ugyanarra a desztinációra egy másik dátumra módosíthatóak!

Tel:06/1 613-26-86
Mobil:06/20 958-04-91
E-mail:[email protected]