Búvártanoda | buvartanoda.hu

Zanzibár 2022

BÚVÁRTÚRA ÉS KIRÁNDULÁS ZANZIBÁR SZIGETÉRE

2022.március 12-23.A Tanzániához tartozó Zanzibár az Indiai-óceán nyugati ékköve, Kelet-Afrika partjainál fekvő kis sziget. Fehér homokos tengerpartjai, a sziget közepén elterülő fűszerültetvények, természetvédelmi őserdők teszik paradicsomivá ezt a helyet - nem csak búvárok, de nem búvárkodó családtagjaik, barátaik részére is. A felfedezők illatos szigetnek hívták, az itt termelt fűszerek illata miatt. A sziget nemcsak természeti látnivalókat, hanem páratlan gasztronómiai élményeket is nyújt az idelátogatóknak.

Merülések

Merülőhelyek legnagyobb része a Menai öbölben van, ez egy, Zanzibar délnyugati csücskén taláható természetvédelmi terület. A víz alatt vulkanikus szigetek, homok -, és korallzátonyok tömkelege terül el, otthont adva számos tengeri élőlénynek. Delfinekkel naponta lehet találkozni, ott élnek a Menai öböl területén.  Az összefüggő korallmezők is lenyűgöző látványt nyújtanak.

Hajós, dupla merülések vannak, egy kihajózással. Kihajózás az árapály függvényében, a közeli Kizimkaziból történik (15 perc távolságra a bázistól). A merülőhelyek többsége 15-30 perces hajóútra van, mélységük 5-30 méterig terjed, a látótávolság 15-20 méter. A víz hőmérséklete egész évben 25-30°C közötti.

 


Programok

Zanzibár szigete sok látnivalót kínál a felszínen is, nem csupán a víz alatt. Különböző programok közül választhatunk. A túrákat magyar anyanyelvű, tapasztalt, helyi idegenvezető vezeti.

Jozani erdő

Erdőtúra Zanzibár legnagyobb esőerdejében. Itt találkozhatsz a világon csak itt élő Colobus nevű védett majmokkal, majd felfedezhetsz és megtudhatsz sok mindent a mangrove erdőről is.

Fűszertúra

Egy hatalmas fűszerfarmon kacskaringózva bemutatják a trópus gyümölcseinek és fűszereinek fáit, bokrait. Majd egy szórakoztató produkció után végig lehet kóstolnia a szezonális gyümölcsöket.

Stone Town

Zanzibár város legrégibb része ez, a Világörökség része. Séta a kacskaringós, szűk sikátoros utcákon, útba ejtve Freddy Mercury szülőházát. Látogatás a hal és zöldségpiacra, a régi rabszolgapiacra. Megnézni a helyi árusok, bazárok kínálatát.

Börtönsziget

A sziget Stone Townnal szemben található, fél órás hajóútra. A nevet a rajta lévő 100 éves börtönről kapta, amit meg lehet nézni. Hatalmas vadasparkjában óriás szárazföldi teknősök, pávák, dik-dikek élnek. Ezeket a több száz kilós csodákat meg lehet simogatni.

Ezeken kívül számos más program közül lehet még választani, pl. delfinles, szigettúra, biciklibérlés, grillvacsora egy helyi raszta bárban.

   

Utazás


Quatar légitársaság menetrend szerinti járatával, Dohai átszállással. Az ár 23 kg feladott poggyászt + fedélzeti kézipoggyászt tartalmaz.

Odaút:

Indulás: 2022.03.12. (szombat) Budapestről

            Budapest 16.20 – Doha 23.15

            Doha 01.10 – Zanzibar 07.10

Érkezés: 2022.03.13. (vasárnap) Zanzibar 07.10

Visszaút:

Indulás: 2022.03.22. (kedd) Zanzibar

            Zanzibar 23.15 – Doha 05.05+1

            Doha 08.40 – Budapest 12.20

Érkezés: 2022.03.23. (szerda) Budapest 12.20

   

Szállás

Promised Land Lodge, Kizimkazi

A szálloda Kizimkazi településen található. Közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, autentikus afrikai környezetben, medencével, medenceparti bárral. Elhelyezés 2 ágyas házikókban, reggelivel. További részletek a szállásról itt.

   

A túra programja

2022.március 12. (szombat) indulás, Budapestről 16.20

vasárnap (03.13.) érkezés, pihenőnap

hétfő - szerda (03.14.-16.)  merülés, (napi 2)

csütörtök (03.17.) kirándulás

péntek (03.18.) pihenőnap, fakultatív program

szombat - vasárnap (03.19-20.) merülés, (napi 2)

hétfő (03.21.) kirándulás

kedd (03.22.) pihenőnap, fakultatív program, este indulás haza Zanzibarról

2022.március 23. (szerda)  érkezés haza, Budapestre


A túra ára:

   Búvároknak: 1295 USD +  245.000 Ft  (repülőjegy, melynek ára módosulhat az aktuális árfolyamok függvényében)

   Kísérőknek:  880 USD +  245.000 Ft  (repülőjegy, melynek ára módosulhat az aktuális árfolyamok függvényében)

Az ár tartalmazza

-        A repülőút teljes költségét

-        Transzfereket

-        A szállást 10 éjszakára reggelivel

-        Kirándulást: Fűszertúra + Jozani esőerdő

-        Kirándulást: Börtönsziget + Stone Town

-        Búvároknak a nemzeti park belépőt

-        Búvároknak 10 hajós merülést magyar merülésvezetéssel

-        Búvároknak vízet, gyümölcsöt a hajón a felszíni időre


Az ár nem tartalmazza

-        Reggelin kívüli étkezést

-        Vízumot (50 USD, reptéren fizetendő)


-        Biztosítás költségét (utazási és búvárbiztosítás kötelező, útlemondás biztosítás ajánlott.)

-        Az árban lévőn kívüli egyéb fakultatív programok és transzferek árát

-        Búvároknak extra merülések, éjszakai merülés stb.

 

Hasznos tudnivalók

Oltások : Hivatalosan nincs kötelező védőoltás.

Készpénz: USD-t érdemes hozni, melyet TSH-ra (Tanzániai Shilling) lehet váltani. Fontos, hogy 2006- nál régebbi dollárt nem fogadnak el!!  Tervezéskor a magyar árakkal érdemes kalkulálni, inkább készpénzt hozz magaddal.
Telefon, internet: A szigeten gyakorlatilag csak mobilnet van. Helyi SIM kártyát olcsón be lehet szerezni és  fel lehet rá tölteni internetes csomagot. A szállodában van Wi-Fi.

Hálózati átalakító: Zanzibáron angol típusú foglalat van, szükséged lesz átalakítóra! Érdemes hordozható töltőt is magaddal hoznod.

Szúnyogok: Irtják a szúnyogokat, de azért még van belőlük. Érdemes hozni testre fújható szúnyogriasztót. Az ágyakhoz szúnyogháló tartozik.

Strandolás: Zanzibáron jelentős az ár-apály különbség, így apálykor nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető a tengerparti strand.

További hasznos infók és útleírás itt.

Covid helyzet: Beutazás 72 óránál nem régebbi PCR teszttel. További hasznos információ itt.
Ha valamelyik az útban érintett ország teljesen bezár a Covid miatt és törlődnek a repülőjáratok, akkor igényelhetjük a jegyek teljes árának visszatérítését vagy ingyenes módosítását más dátumokra, mindezt természetesen szabad helyek függvényében. Ha csak némileg módosulnak a beutazási feltételek vagy szigorítások lépnek életbe, akkor sajnos nem kérhetünk visszatérítést és a módosításnak is díja van. A szállás és a programok díja teljes egészében visszajár az út meghiúsulása esetén.

A túrára jelentkezés 200 USD és 50.000 Ft előleg befizetésével válik érvényessé.
Jelentkezési határidő 2020. január 10.
Minimum létszám 10 fő.